De bouw verandert, de vraag verandert. Nieuwe inzichten geven ons een andere kijk op comfort, gezondheid, duurzaamheid en toekomst voor ons en onze kinderen. Duurzaam en gezond bouwen is er op gericht de milieu- en gezondheidseffecten als gevolg van het bouwen, gebouwen en de gebouwde omgeving te reduceren. Doschawol past naadloos in deze nieuwe visie van bouwen.

Doschawol® is een isolatiemateriaal wat qua duurzaam- en gezondheidsaspecten zeer goed presteert. De meerwaarde van Doschawol zit echter in de technische eigenschappen die verder gaan dan de “minimale eis isolatiematerialen”. Eigenschappen als vochtregulatie, warmteaccumulatie, geluidsabsorptie en het actief verbeteren van het binnenmilieu met positieve effecten op welzijn, gezondheid en productiviteit, dragen bij aan een hoger prestatieniveau van een gebouw.

Doschawol bestaat voor 100% uit de technisch hoogwaardige dierlijke vezel keratine (schapenwol) en bevat geen chemische bindmiddelen, brandvertragers of andere toevoegingen. Keratine is een vernieuwbare, ecologische en secundaire grondstof, waardoor Doschawol minimaal milieubelastend is. Aanbrengen doet men zonder speciale kleding en er gelden geen bijzondere verwerkingsrichtlijnen.

Isoleren met Doschawol is meer dan een alleen een energiebesparende maatregel; het is een bewuste keus.