De hoogwaardige geluidsabsorberende kwaliteiten van de vezel schapenwol, ook in het laagfrequente gebied, zijn voor het eerst aan het licht gekomen bij de verhuizing van North Sea Jazz. In 2006 werden de Ahoy hallen betrokken en voor onze materialen gekozen in verband met de grote trekvastheid.
Na ieder concert konden de elf meter lange banen van 10 centimeter dik weer opgerold en opgeborgen worden om ze bij een volgend concert weer te gebruiken.
Geluidsmetingen in de ruimte bewezen de hoogwaardige prestaties. Veel musici merkte op dat de akoestiek bijzonder goed was voor een sporthal.

Deze ontdekking is de start geweest om schapenwol specifiek voor geluidsabsorptie in te zetten. Dit doen wij onder de naam Kairatin.
De hedendaagse architectuur brengt veel harde oppervlakken met zich mee wat tot galm en een slechte spraakverstaanbaarheid leidt.

Door middel van panelen, separatieschermen en custom made oplossingen worden problemen van echo en slechte spraakverstaanbaarheid opgelost. Veelal wordt nauw samengewerkt met interieurarchitecten en opdrachtgevers om tot mooie oplossingen te komen.

De eigenschappen van de systemen op een rij:

• Hoogwaardige geluidsabsorptie
• Decoratief
• Luchtzuiverend
• Vochtregulerend
• Kan een verdeling van de ruimte geven d.m.v. schermen
• Geen bedenkelijke vezeldeeltjes

Zo ziet u dat in één ‘ding’ meerdere eigenschappen verborgen gaan.

Documenten geluidsabsorptie:
– Geluidsabsorptie Doschawol
– Geluidsabsorptie Kairatin – Art concept
– Collage Kairatin