Tot onze grote vreugde mogen wij de projecten (met foto’s) van twee enthousiaste gebruikers van Doschawol-isolatie delen op onze website. Het betreft het project van architect Joop Bensdorp in Dirksland en het project van Claudia van Pul in Roosendaal.

Referentieproject Dirksland Ruimtevoorleven

 

Woning-Dirksland-01 Woning-Dirksland-03 Woning-Dirksland-02

Projectbeschrijving

Toen architect Joop Bensdorp en zijn vrouw in 2010 een kavel kochten in Dirksland wilden ze een huis dat plezierig en gezond is om in te wonen, en dat bovendien het milieu zo min mogelijk belast. Daarom kozen ze voor een integrale toepassing van ecologische bouwmethodes, natuurlijke principes en biobased bouwmaterialen. Zo put je grondstoffen zo min mogelijk uit en kun je op een eenvoudige manier veel energie opwekken en besparen.

Grotendeels biobased
De woning is voor 85% gebouwd met natuurlijke, herwinbare, recyclebare en biologisch afbreekbare, biobased materialen. Hij bestaat volledig uit hout, waarbij een massiefhouten casco is gebruikt van Nur Holz, een systeem zonder lijmverbindingen. De massiefhouten wanden zijn voor het merendeel onbehandeld toegepast. Het gebruik van vluchtige stoffen is daardoor minimaal. Uiteraard is het huis zeer goed geïsoleerd. Als isolatiemateriaal is schapenwol gebruikt. Het dak is bekleed met gras op basis van turf. Verder is het huis dampopen, wat zorgt voor een goede, natuurlijke vochtregulatie. Meer informatie vindt u op de website van Joop Bensdorp via: http://www.ruimtevoorleven.nl/

Voor dit project is gebruik gemaakt van de Doschaterm-DB serie

Gevelisolatie: Doschaterm-DB 140mm
Vloerisolatie:  Doschaterm-DB 140mm
Dakisolatie:    Doschaterm-DB 280mm

Referentieproject Bouwpuur Roosendaal


Bouwpuur-01 Bouwpuur-02 Bouwpuur-03

 

Projectbeschrijving

Bouwpuur is importeur van het onverlijmde massief houtbouw systeem Nur Holz. Directrice Claudia van Pul wilde graag zelf eens een huis bouwen van dit materiaal. Bouwpuur vond een geschikte locatie in Roosendaal, aan de rand van de stad. Daar stuitten zij op een stuk grond waar de plannen zijn uitgevoerd. Voor de dakisolatie werd 200mm Doschawol gebruikt.Voor meer informatie over dit project kunt u de website van Bouwpuur bezoeken. http://www.bouwpuur.nl/.

Foto’s van de installatie van de Doschaterm-DB 200mm dakisolatie:

schapenwol snijdenschapenwol aanbrengenschapenwol aanbrengen 2schapenwol